Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες. Αιτίες […]

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες.

Αιτίες

Η μετάδοση της μολυσματικής τερμίνθου μπορεί να γίνει πανεύκολα.Εξαπλώνεται μέσω άμεσης επαφής με μια μολυσμένη πηγή. Αυτή η πηγή θα μπορούσε να είναι ένα άλλο παιδί, το κολυμβητήριο και μέσω αντικειμένων, όπως τα παιχνίδια, τα ρούχα και οι πετσέτες. Για τον λόγο αυτό, η καλύτερη πρόληψη είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

Η περίοδος επώασης για τον ιό μπορεί να είναι μέχρι δύο μήνες. Δηλαδή, ο ιός μολύνει το παιδί σας έως δύο μήνες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται ως συστάδες μικρών, κόκκινων, ροζ «ομφαλωτέων οζιδίων», σημάδια δηλαδή που μοιάζουν με σπυράκια.. Έχουν μέγεθος συνήθως 1-3 χιλιοστά, αλλά μπορούν να φτάσουν τα 2 εκατοστά.

Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους εσωτερικούς μηρούς ή στους γλουτούς, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα συμπτώματα είναι εντονότερα στα παιδιά που πάσχουν από ξηροδερμία ή ατοπική δερματίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αγνοήσετε τα σημάδια της λοίμωξης.

Θεραπεία

Επειδή η εκδήλωσή της γίνεται με «αθώα» σπυράκια και μπορεί να μην δώσετε σημασία καλό είναι ότι αν παρατηρήσετε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί, η επίσκεψη στον δερματολόγο κρίνεται απαραίτητη.
Αν, μάλιστα, προλάβετε το «κακό» πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις, η εφαρμογή κάποιας ειδικής κρέμας μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν οι βλάβες έχουν επεκταθεί και πολλαπλασιαστεί τότε η χειρουργική αντιμετώπιση συνίσταται στην αφαίρεση και σύνθλιψη των βλαβών με χειρουργική λαβίδα (απόξεση) και στη συνέχεια  εφαρμογή βάμματος ιωδίου.

Στην ίδια κατηγορία
HPV : θεραπεύστε τον με γερό ανοσοποιητικό!

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το HPV είναι μια εστία ιατρικής έρευνας αυτή τη στιγμή: Είναι εξαιρετικά συχνό νόσημα, το οποίο μπορεί να προληφθεί σε μερικές περιπτώσεις από εμβόλια και παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετά είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Ενώ είναι πολύ συχνό σαν νόσημα πολλοί άνθρωποι […]

Καθαρισμός προσώπου…ο κλασικός!

Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης”. Επίσης,πολύ συχνά υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο μολύνσεων και ουλών. Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από […]

Laser ανάπλασης vs Microneedling

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με […]

Ούλες Ακμής: πείτε ΟΧΙ στην θεραπεία με τα laser!

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος, ενώ το ποσοστό  μεταξύ των εφήβων που εμφανίζουν ακμή είναι έως και 80% . Η ατροφική ουλή αποτελεί κοινή επιπλοκή της ακμής, αντιπροσωπεύει το 11% των περιπτώσεων ακμής και επηρεάζει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πότε ανακαλύφθηκε το Microneedling; Το 1994, ο Orentreich περιέγραψε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;