Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες. Αιτίες […]

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες.

Αιτίες

Η μετάδοση της μολυσματικής τερμίνθου μπορεί να γίνει πανεύκολα.Εξαπλώνεται μέσω άμεσης επαφής με μια μολυσμένη πηγή. Αυτή η πηγή θα μπορούσε να είναι ένα άλλο παιδί, το κολυμβητήριο και μέσω αντικειμένων, όπως τα παιχνίδια, τα ρούχα και οι πετσέτες. Για τον λόγο αυτό, η καλύτερη πρόληψη είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

Η περίοδος επώασης για τον ιό μπορεί να είναι μέχρι δύο μήνες. Δηλαδή, ο ιός μολύνει το παιδί σας έως δύο μήνες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται ως συστάδες μικρών, κόκκινων, ροζ «ομφαλωτέων οζιδίων», σημάδια δηλαδή που μοιάζουν με σπυράκια.. Έχουν μέγεθος συνήθως 1-3 χιλιοστά, αλλά μπορούν να φτάσουν τα 2 εκατοστά.

Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους εσωτερικούς μηρούς ή στους γλουτούς, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα συμπτώματα είναι εντονότερα στα παιδιά που πάσχουν από ξηροδερμία ή ατοπική δερματίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αγνοήσετε τα σημάδια της λοίμωξης.

Θεραπεία

Επειδή η εκδήλωσή της γίνεται με «αθώα» σπυράκια και μπορεί να μην δώσετε σημασία καλό είναι ότι αν παρατηρήσετε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί, η επίσκεψη στον δερματολόγο κρίνεται απαραίτητη.
Αν, μάλιστα, προλάβετε το «κακό» πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις, η εφαρμογή κάποιας ειδικής κρέμας μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν οι βλάβες έχουν επεκταθεί και πολλαπλασιαστεί τότε η χειρουργική αντιμετώπιση συνίσταται στην αφαίρεση και σύνθλιψη των βλαβών με χειρουργική λαβίδα (απόξεση) και στη συνέχεια  εφαρμογή βάμματος ιωδίου.

Στην ίδια κατηγορία
Γιατί να επιλέξετε το Microneedling για θεραπεία προσώπου?

Το Microneedling, επίσης γνωστό ως Collagen Induction Therapy (CIT) είναι μια περιζήτητη θεραπεία, με διασημότητες όπως οι Gwyneth Paltrow και Naomi Watts να ορκίζονται για τα αντιγηραντικά οφέλη. Γιατί όμως έγινε τόσο δημοφιλές; Οι πελάτες το βλέπουν ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι μια οικονομικη θεραπεία που επιτυγχανει εξαιρετικα αποτελσματα. Τι είναι το microneedling; Η […]

Μύκητες: το καλοκαίρι υπάρχουν παντού!

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ζέστη!!! Η αγαπημένες συνθήκες για τους μύκητες. Οι μύκητες ζουν σε ένα ζεστό & υγρό περιβάλλον, όπως το ανθρώπινο σώμα και για αυτό το λόγο δεν χάνουν ευκαιρία να «φωλιάσουν» σε αυτό. Τι είναι μύκητας; Οι μύκητες είναι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μυκήτων […]

Ιδρωταδενίτιδα: υπάρχει θεραπεία;

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα ή αλλιώς ακμή περιπρωκτικής χώρας (acne inversa) αποτελεί μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος και του υποδόριου ιστού με κύριο χαρακτηριστικό το εκτεταμένο δίκτυο πολλαπλών συριγγίων (κανάλια κάτω από το δέρμα) που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η νόσος εντοπίζεται συνήθως στο περίνεο, στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό, στο όσχεο, στα μεγάλα χείλη του αιδοίου, στο […]

3 βασικοί λόγοι για να επιλέξετε laser αποτρίχωση στην πλάτη.

Σίγουρα πριν κάποια χρόνια η αντρική αποτρίχωση ήταν ένα θέμα ταμπου.Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να απαλλαγούν απ’ την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αισθητικό/ψυχολογικό αποτέλεσμα Η λειζερ αποτρίχωση στην πλάτη μπορεί να διώξει πολλές ανασφάλειες και προβλήματα. Εξάλλου, πολλοί είναι αυτοί που λόγω της αυξημένης τριχοφυΐας σε αυτό το σημείο αισθάνονται μειονεκτικά.Ειδικά του […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;