Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • HPV : θεραπεύστε τον με γερό ανοσοποιητικό!

HPV : θεραπεύστε τον με γερό ανοσοποιητικό!

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το HPV είναι μια εστία ιατρικής έρευνας αυτή τη στιγμή: Είναι εξαιρετικά συχνό νόσημα, το οποίο μπορεί να προληφθεί σε μερικές περιπτώσεις από εμβόλια και παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετά είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Ενώ είναι πολύ συχνό σαν νόσημα πολλοί άνθρωποι […]

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το HPV είναι μια εστία ιατρικής έρευνας αυτή τη στιγμή: Είναι εξαιρετικά συχνό νόσημα, το οποίο μπορεί να προληφθεί σε μερικές περιπτώσεις από εμβόλια και παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετά είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες.

Ενώ είναι πολύ συχνό σαν νόσημα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι μερικώς ενημερωμένοι σχετικά με τις λεπτομέρειες σχετικά με τον ιό – συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μεταδίδεται, ποιος κινδυνεύει περισσότερο και πώς να προστατεύεται από τη μόλυνση.

Ο HPV θεραπεύεται;

Ανάλογα με τον τύπο HPV που έχετε, ο ιός μπορεί να παραμείνει στο σώμα σας για χρόνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σώμα σας μπορεί να παράγει αντισώματα κατά του ιού και να καθαρίσει τον ιό μέσα σε ένα έως δύο χρόνια. Τα περισσότερα στελέχη του HPV αυτοθεραπευονται μόνιμα χωρίς θεραπεία.

Ο ιός HPV δεν προκαλεί πάντα συμπτώματα, οπότε ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείτε για την κατάστασή σας είναι μέσω τακτικών εξετάσεων. Ο ανιχνευτής HPV είναι για τους άνδρες το σπερμοδιάγγραμα αν γίνει και καλλιέργεια σπέρματος. Οι γυναίκες θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές ελέγχου, καθώς αυτές ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας και το ιστορικό. Συνηθως,αν ανιχνευτεί ο ιός στο test Παπανικολάου στην συνέχεια γίνεται κολποσκόπηση

Πώς αντιμετωπίζεται ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων;

Ο ιός HPV δεν είναι θεραπεύσιμος, αλλά αυτό που κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα του όπως πχ τα κονδυλώματα.Ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει τυχόν κονδυλώματα που εμφανίζονται.

Το πιο πιθανό είναι ότι έχουμε έρθει όλοι μας τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας σε επαφή με κάποιον που είχε HPV.Αν έχετε σεξουαλική δραστηριότητα, έχετε τουλάχιστον 50% πιθανότητα να έχετε τον ιό. Κάποια στοιχεία δηλώνουν ότι πάνω από το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών θα κολλήσουν HPV κάποια στιγμή.

Ο ιός HPV είναι στην πραγματικότητα ένας όρος «ομπρέλα» για περισσότερα από 150 στελέχη σχετικών ιών, τα περισσότερα από τα οποία είναι σχετικά αβλαβή. Περίπου 40 από αυτούς μπορούν να μολύνουν τις περιοχές των γεννητικών οργάνων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, και ένας μικρότερος αριθμός μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή καρκίνο.

Τις περισσότερες φορές, ποτέ δεν θα γνωρίζετε καν ότι είχατε HPV, επειδή τα περισσότερα στελέχη (εκτός από αυτά που προκαλούν κονδυλώματα) είναι χωρίς συμπτώματα. Και στο 90% των περιπτώσεων, το ανοσοποιητικό σύστημα καθαρίζει τον ιό φυσικά μέσα σε δύο χρόνια.

Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να σας προστατεύσουν πλήρως από τον ιό HPV.

Ενώ τα προφυλακτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον HPV, δεν μπορούν να το εξαλείψουν εξ ολοκλήρου.Ο ιός μπορεί να ζήσει στο όσχεο και στις περιοχές που φέρουν τις τρίχες των γεννητικών οργάνων οπότε κάθε επαφή με τα γεννητικά όργανα από δέρμα σε δέρμα μπορεί να μεταδώσει τον ιό.

Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους νέους να εμβολιαστούν για τον HPV, πολύ πριν γίνουν σεξουαλικά ενεργοί.Το εμβόλιο HPV είναι προληπτικό. Δεν καταπολεμά τον ιό σε άτομα που το έχουν ήδη αποκτήσει.

 

Στην ίδια κατηγορία
«FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει. Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει […]

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ…. ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ!

Σε όλους μας έχει συμβεί και κατα πάσα πιθανότητα θα μας ξανασυμβεί γιατί  η θάλασσα μας ξεγελάει και μας κάνει να ξεχνάμε την χρήση του αντηλιακού. Το ξέρετε ότι για κάθε έγκαυμα που παθαίνει ένα παιδί στον ήλιο, αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής του από καρκίνο του δέρματος, αργότερα όταν γίνει ενήλικας; Τα ηλιακά εγκαύματα είναι […]

Η αποτρίχωση με laser ΑΞΙΖΕΙ!

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια από αυτές τις θεραπείες η οποία μακροπρόθεσμα σε ανταμείβει και το ποσό που σου έχει κοστίσει σίγουρα αξίζει! Ξυρίστε πριν πάτε. Στο BBSkin ζητάμε από όλους τους πελάτες να ξυρίσουν περίπου 24 ώρες πριν από τα ραντεβού Αλλά μην κάνετε κερί ή τσιμπιδάκι μεταξύ των συνεδριών. Ενώ το ξύρισμα […]

Ουλές Ακμής: Η θεραπεία με laser δεν κάνει μαγικά!

Πολλοί νομίζουν ότι τα λέιζερ είναι μαγικά και μπορούν να εξαφανίσουν σε ένα λεπτό κάθε ουλή και σημάδι από το δέρμα, αλλά αυτό δεν ισχύει.Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν κάνει έστω και μια συνέδρια laser fraxional για ουλές ακμής αναφέρουν ότι περίμεναν πολλά περισσότερα σαν αποτέλεσμα. Ασφαλώς και μπορεί να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά όχι […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;