Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

 • Αρχική
 • /
 • Blog
 • /
 • Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το […]

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το πρόσωπό μου το αισθάνομαι λιπαρό;» (Spoiler: Ναι).

Μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας του προσώπου θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κλίματα. Όμως, υπάρχουν μερικές αλλαγές που θα μπορούσε κανείς να εφαρμόζει κατά τη μετάβαση από το χειμώνα στο καλοκαίρι.

 1. Αλλάξτε το καθαριστικό σας

Η θερμότητα και η υγρασία του καλοκαιριού σημαίνει ότι μπορείτε να ανταλλάξετε ένα βαρύτερο καθαριστικό με  ένα ήπιας μορφής π.χ αφρός καθαρισμού

 1. Υιοθετήστε μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακό

Για να βοηθήσετε και να διευκολύνεται  τα πράγματα, μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό ενυδατικού με αντηλιακό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μη χρησιμοποιείται βαριά ενυδατικά προϊόντα το καλοκαίρι γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους, φλεγμονή και ακμή. Ειδικά αν έχετε επιδερμίδα επιρρεπή σε ακμή ή λιπαρό δέρμα.

 1. Μην σταματάτε την ενυδατική εντελώς

Αυτό το επιπλέον στρώμα ιδρώτα στο πρόσωπό σας δεν θεωρείται ως ενυδατική κρέμα. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι ζεστός και υγρός, χρειάζεται να ενυδατώσετε.Ακόμα κι αν το δέρμα σας το αισθάνεστε ήδη λιπαρό, πρέπει πάντα να ακολουθείτε την ρουτίνα του καθαρισμού και της ενυδατικής κρέμας.Οι ενυδατικές ουσίες αποκαθιστούν την κεράτινη στιβάδα, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, το οποίο προστατεύει από επιβλαβείς ρύπους και χημικές ουσίες και αποτρέπει περαιτέρω ερεθισμό ή ξηρότητα.

 1. Επενδύστε σε έναν ορό βιταμίνης C.

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετική για όλο το χρόνο, αλλά ακόμα πιο σημαντικό το καλοκαίρι.Η βιταμίνη C βοηθά στην αποφυγή πανάδων, βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες στο δέρμα σας μεταξύ καθαρισμού και ενυδατικής-αντηλιακής κρέμας.

 1. Κόψτε το χρόνο του μπουκαλιού σας.

Πολλοί από εμάς κάνουμε ντους περισσότερο από μία φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρέπει να είναι σύντομης διάρκειας, περίπου τέσσερα έως πέντε λεπτά. Η υπερβολική με τα ντους ή το ντους σε πολύ ζεστό νερό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξήρανση του δέρματός σας, προκαλώντας φλεγμονή και ακόμα και έκζεμα το καλοκαίρι.

 1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μακιγιάζ σας είναι μη-comedogenic.

Κοιτάξτε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων μακιγιάζ σας και κρατήστε τα μόνο αυτά που δεν είναι comedogenic. Αυτή είναι μια λέξη για ένα προϊόν χωρίς συστατικά που φράζουν τους πόρους.

 1. Μείνετε στη σκιά

Δεν περιμένουμε να φοράτε ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια όταν είστε στην παραλία, αλλά να είστε προσεκτικοί και να εκθέτετε όσο το δυνατόν λιγότερο το σώμα σας στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κάθεστε κάτω από μια ομπρέλα, να φοράτε ένα εξαιρετικά μεγάλο καπέλο ή να αποφύγετε τον μεσημεριανό ήλιο.

 1. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε

Η ενυδάτωση είναι πάντα σημαντική για το δέρμα μας, αλλά ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι. Στόχος είναι τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

 1. SPF, SPF, SPF.

Φορέστε αντηλιακό. Μην ξεχνάτε τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά και τα χείλη. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα αντιηλιακά πρέπει να ξαναχρησιμοποιούνται κάθε δύο ώρες, οπότε φροντίστε να το ανανεώνετε.,Αν δεν μπορείτε να το θυμάστε, μπορεί να το κάνει το κινητό σας για εσάς προγραμματίζοντας μια υπενθύμιση ή μια αφυπνιση.Why not?

Στην ίδια κατηγορία
Γιατίνα επιλέξω καθαρισμό προσώπου με ατμό;

Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό αποτελεί την πιο δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδο απομάκρυνσης του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων.Σε αρκετές περιπτώσεις, ένας σχολαστικός καθαρισμός είναι το ενδεδειγμένο σημείο έναρξης της βασικής φροντίδας του δέρματος. Ειδικά σε περιπτώσεις ακμής είναι το πρώτο βήμα πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Γιατί να επιλέξω καθαρισμό προσώπου με ατμό; Ο […]

Καθαρισμός προσώπου βασικό στάδιο στην πρόληψη της ακμής

Η ακμή μπορεί να ξεκινήσει ή να βρεθεί σε έξαρση κατά την προεφηβική, συνηθέστερα στην εφηβική ή και τη νεαρή ενήλικη ηλικία, ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν υποτροπές αργότερα, ακόμα και σε ηλικία 30 ή 40 ετών! Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που τότε πρωτοεμφανίζεται ακμή. Επομένως το να περιμένουμε να «ξεθυμάνει» η ακμή και να πιστεύουμε ότι […]

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

ΠΑΡΑΤΡΙΜΜΑ: εξάνθημα στην περιοχή της πάνας

Το εξάνθημα από την πάνα μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από μια καινούργια τροφή στη διατροφή του παιδιού σας μέχρι και από τα ίδια τα ούρα του. Το εξάνθημα στην περιοχή της πάνας είναι γενικά ένα πρόβλημα που οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, το ερεθισμένο δέρμα μολύνεται από τον μύκητα […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;