Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock; Tο sunscreen […]

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock;

Tο sunscreen αποτελείται από χημικά συστατικά, απορροφάτε απ΄το δέρμα σας και σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες UV όταν διεισδύουν στο δέρμα σας.

Το sunblock, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μεταλλικά συστατικά (minelar-based), παραμένει στην κορυφή του δέρματος και αντανακλά τις ακτίνες UV μακριά.

Τα καλά αντηλιακά πλέον έχουν συνδυασμό φυσικών και χημικών φίλτρων. Έτσι, λοιπόν, στα σύγχρονα αντηλιακά έχουμε και απορρόφηση και ανάκλαση της ακτινοβολίας.

 

SUNSCREEN VS SUNBLOCK

1) Προστασία

To sunscreen (αντηλιακό) απορροφάται απο το δέρμα σας όπου απορροφά τις βλαβερές ακτίνες όταν διεισδύουν στο δέρμα σας. Επειδή τα αντηλιακά απορροφούνται, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντιηλιακό 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, έτσι ώστε οι χημικές ουσίες του αντηλιακό να είναι έτοιμα να απορροφήσουν τις βλαβερές ακτινοβολίες και να προστατέψουν το δέρμα σας.

Τα sunblock που παραμένουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να σας προστατεύσουν πολύ πιο γρήγορα μετά την εφαρμογή από ότι τα συμβατικά αντηλιακά. Για να είστε ασφαλείς, είναι πάντα σημαντικό να προετοιμαστείτε πριν βγείτε στον ήλιο.

2) Χημικα φίλτρα vs φυτικών φίλτρων

Το αντηλιακό είναι ένα χημικό προϊόν. Περιέχει κατά βάση χημικά φίλτρα που προστατεύουν τα δέρμα.

Το Sunblock είναι προϊόν βασισμένο σε φυτικά φίλτρα. Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται από πολλούς ειδικούς ως μια καλύτερη επιλογή επειδή δεν έχουν τις ίδιες σκληρές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα sunscreen ( αντηλιακά).

3) Η ευαισθησία του δέρματός σας

Η ευαισθησία του δέρματός σας μπορεί να παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στον προσδιορισμό αν το sunscreen ή το sunblock είναι καλύτερο για σας.

Εάν είστε εδώ, είναι επειδή θέλετε προστασία. Όπως λένε κάποιοι, ο καλύτερος τύπος αντηλιακού είναι ο τύπος που θα φορέσετε κι όχι αυτά που θα μείνει στο ράφι για καιρό. Έτσι ποτέ μην υποτιμάτε τη σημασία της προστασίας σας από την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα ζούμε και έχει πάντα ήλιο κι ας μην καίει.

Η απόφαση για το τι είναι καλύτερο για σας είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να θέσετε στον γιατρό σας εάν ανησυχείτε.

4) Ποια είναι το κατάλληλο αντηλιακό  με το μακιγιάζ;

Εντάξει. Ας μιλήσουμε για την πρακτικότητα των γυναικών. Επειδή το sunscreen απορροφάτε απ΄το δέρμα, τείνει να είναι πολύ πιο εύκολο να συνδυαστεί με το μακιγιάζ από το sunscreen.

Yπαρχουν όμως στην αγορά sunblock με χρώμα που έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα κάλυψης σαν να φοράς make-up.

5) Ροδοχρους Ακμή και αντηλιακή προστασία

Μήπως πάσχετε από ροδόχρου ακμή ή ερυθρότητα στα μάγουλα και το πρόσωπό σας; Εάν η απάντηση είναι “ναι”, τότε sunblock είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Το sunblock κάθεται στην επιφάνεια του δέρματός σας και εκτρέπει το φως του ήλιου, επομένως και την εκτροπή της θερμότητας από την απορρόφηση.

Τα sunscreen που βασίζονται σε χημικά , απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες καθώς διεισδύουν στο δέρμα σας. Σε εκείνο το σημείο, μετατρέπουν αυτές τις βλαβερές ακτίνες σε θερμότητα, που μπορεί να προκαλέσει έξαψη στα μάγουλα και στο δέρμα σας.

6) Αντοχή στο νερό

Παρά τη σπουδαιότητά της, η αντοχή στο νερό για την προστασία από τον ήλιο παραβλέπεται συχνά από τους καταναλωτές.

Το Sunblock, επειδή βρίσκεται πάνω από το δέρμα, τείνει να είναι λίγο πιο εύκολο να φύγει. Επομένως, αν επιλέξετε ένα sunblock βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε συχνά εάν ιδρώνετε ή αν μπαινοβγαίνετε στην θάλασσα.

 

 

Στην ίδια κατηγορία
Ατοπική Δερματίτιδα: Συμβουλές φροντίδας του ξηρού δέρματος

Εάν έχετε ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η φροντίδα του δέρματός σας είναι σημαντική για τη συντήρηση και τη θεραπεία της κατάστασης. Το έκζεμα είναι μια αλλεργική δερματική αντίδραση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο με φαγούρα εξάνθημα. Στα παιδιά η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα στην περιοχή του προσώπου πριν επεκταθεί στα χέρια και τα πόδια. […]

Νέο laser επιτρέπει την αποτρίχωση και το καλοκαίρι!

Η δράση των lasers στην αποτρίχωση στηρίζεται στην απορρόφηση της ενέργειας που εκπέμπουν από τη μελανίνη της τρίχας, με στόχο να καταστραφεί και ο θύλακας της, από τον οποίο και παράγεται η τρίχα. Όταν το δέρμα μας μαυρίζει από τον ήλιο, οφείλεται στην παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύττταρα της επιδερμίδας. Η μελανίνη αυτή είναι η […]

Microneedling για Ουλές Ακμής και Ραγάδες…Aξίζει τον κόπο!

Οι καλλυντικές διαδικασίες δεν είναι τόσο ταμπού όσο ήταν – κυρίως επειδή δεν είναι τοσο επεμβατικά, δεν χρειάζονται χρόνο αποθεραπείας και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα που είναι δύσκολο να βρεθεί ένας λόγος για να μην τα δοκιμάσεις. Το microneedling είναι μια τέτοια θεραπεία. Τι είναι το microneedling; Το Microneedling είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές βελόνες […]

Αποτελέσματα αποτρίχωσης laser Αλεξανδρίτη στους άνδρες.

Το laser Αλεξανδρίτη ενδείκνυται και για άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος είναι η αραίωση σε κάποιες περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες. H αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας εδώ και δεκαετίες. Με τρόπο γρήγορο, […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;