Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια;

Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και τα πόδια δεν είναι τα ίδια στελέχη του HPV που προκαλούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι επιβλαβείς. Τελικά, σε περίπου δύο χρόνια, οι περισσότερες μυρμηκιές εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή μικρό πόνο, ανάλογα με τη θέση τους.

Τι μορφή έχουν οι μυρμηκιές;

Κατά μέσον όρο είναι μικρά, περίπου στο μέγεθος μιας γόμας μολυβιού. Και ειδικά στο πέλμα το ποδιού μπορεί να είναι παραπάνω από ένα.

Μερικές φορές οι κάλοι μπερδεύονται για παλαμιαία ή πελματιαία μυρμηκιά. Σε μερικές μυρμηκιες, εμφανίζονται μικρές μαύρες κουκίδες στο κέντρο της βλάβης στην πραγματικότητα οι μαύρες κουκίδες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία που χρησιμοποιεί η μυρμηκια για να μεγαλώνει.

Πόσο εύκολο είναι να κολλήσεις μυρμηκιά;

Οι μυρμηγκιές εξαπλώνονται από άτομο σε άτομο. Η μετάδοση μπορεί να είναι έμμεση. Για παράδειγμα, ένα παιδί με βλάβη στο χέρι του μπορεί να αγγίξει μια επιφάνεια παιδικής χαράς που ακουμπάει έπειτα ένα άλλο παιδί. Ή ένα άτομο με πελματιαία μυρμηκια χρησιμοποιεί ένα ντους χωρίς να φορα παπούτσια και ένα άλλο άτομο στη συνέχεια το χρησιμοποιεί και έρχεται σε επαφή με τον ιό της μυρμηκιας.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευαίσθητα. Αλλά εκείνοι με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν επίσης να αναπτύξουν μυρμηκιές.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Οι πελματιαίες και παλαμιαίες μυρμηκιές συχνά απομακρύνονται χωρίς θεραπεία. Εάν σας ενοχλεί ή μεγαλώνουν σε μέγεθος, ωστόσο, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με διάφορους τρόπους.

Σε περίπτωση που οι μυρμηγκιές είναι ομαλές ενδείκνυται η χρήση ενός τοπικού παρασκευάσματος σαλικυλικού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τρετινοΐνη ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου τα οποία προκαλούν επιλεκτικά ερεθισμό στην μυρμηγκιά. Η θεραπεία με αυτά τα σκευάσματα μπορεί να έχει διάρκεια αρκετών μηνών.

Η ηλεκτροκαυτηρίαση είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης απαιτείται όμως τοπική αναισθησία.

Η θεραπεία, ωστόσο, δεν είναι γρήγορη και εύκολη.

Ακόμη και αν μια θεραπεία είναι επιτυχής, η μυρμηκιά μπορεί να ξαναεμφανιστεί γιατί αντιμετωπίζουμε την βλάβη ιός παραμένει στο σώμα μας.

Στην ίδια κατηγορία
Xειμώνας: η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε laser αποτρίχωση.

Ίσως θελήσετε να δώσετε επιτέλους μια σοβαρή λύση στην διαδικασία της αποτρίχωσης επιλέγοντας την αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη. Στην εποχή μας  η laser αποτρίχωση θεωρείται η πλέον δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης, αφού είναι απόλυτα ασφαλής, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και είναι πλέον και οικονομικά πολύ πιο προσιτή σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως […]

Δράση του peeling PRX-T33® στο δέρμα

Το PRX-T33® είναι μια βελτιωμένη φόρμουλα του peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA). Είναι ένα αντίστροφο peeling που δεν σε κάνει να ξεφλουδίζεις! Κάθε μόριο του PRX-T33® περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από 33% TCA, υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) και 5% kojic acid. Εξαιτίας αυτού, το PRX-T33® δεν είναι τόσο «επιθετικό» όσο το καθαρό TCA.   Τριχλωροξικό οξύ  […]

Laser στο μπικίνι πως γίνεται;Ποναέι;

Η αποτρίχωση στο μπικίνι είναι από τις δημοφιλέστερες θεραπείες μεταξύ των γυναικών με εξαιρετικά αποτελέσματα.Οι απορίες πολλές…πονάει; τι πρέπει να κάνω πριν ή μετά την συνεδρία; πόσες συνεδρίες χρειάζονται;είναι ασφαλές; Στο παρακάτω άρθρο απαντάμε σε όλες σας τις απορίες. Πως γίνεται η αποτρίχωση με laser στο μπικίνι; Η δέσμη φωτός του laser Αλεξανδρίτη απορροφάται επιλεκτικά […]

Μύκητες: το καλοκαίρι υπάρχουν παντού!

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ζέστη!!! Η αγαπημένες συνθήκες για τους μύκητες. Οι μύκητες ζουν σε ένα ζεστό & υγρό περιβάλλον, όπως το ανθρώπινο σώμα και για αυτό το λόγο δεν χάνουν ευκαιρία να «φωλιάσουν» σε αυτό. Τι είναι μύκητας; Οι μύκητες είναι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μυκήτων […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;