Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Ατοπική Δερματίτιδα: Συμβουλές φροντίδας του ξηρού δέρματος

Ατοπική Δερματίτιδα: Συμβουλές φροντίδας του ξηρού δέρματος

Εάν έχετε ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η φροντίδα του δέρματός σας είναι σημαντική για τη συντήρηση και τη θεραπεία της κατάστασης. Το έκζεμα είναι μια αλλεργική δερματική αντίδραση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο με φαγούρα εξάνθημα. Στα παιδιά η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα στην περιοχή του προσώπου πριν επεκταθεί στα χέρια και τα πόδια. […]

Εάν έχετε ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η φροντίδα του δέρματός σας είναι σημαντική για τη συντήρηση και τη θεραπεία της κατάστασης. Το έκζεμα είναι μια αλλεργική δερματική αντίδραση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο με φαγούρα εξάνθημα.

Στα παιδιά η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα στην περιοχή του προσώπου πριν επεκταθεί στα χέρια και τα πόδια. Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες είναι πιθανόν αρχικά να παρατηρήσουν ερυθρές, ευαίσθητες περιοχές του δέρματος πίσω από τα γόνατα, στους αγκώνες ή στο λαιμό, τους καρπούς, τους αστραγάλους και τα χέρια. Επίσης μπορεί να προσβληθεί το δέρμα γύρω από τα φρύδια και τα μάτια.

Οι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι αν υπάρχει αλλεργικό υπόβαθρο, εφίδρωση, συναισθηματικό στρες, τρόφιμα και επαφή με μάλλινα ρούχα, κατοικίδια ζώα ή σαπούνια.

Συμβουλή 1η : Η φροντίδα του δέρματος αρχίζει με τον καθαρισμό. Εάν έχετε έκζεμα, αποφύγετε την χρήση  σκληρών σαπουνιών και απορρυπαντικών. Το μέσο επίπεδο pH (οξύτητα ή αλκαλικό) σαπουνιού είναι 9 έως 10. Το φυσιολογικό επίπεδο pH του δέρματος είναι 4 έως 5. Λόγω αυτής της διαφοράς, το σαπούνι αυξάνει το pH του δέρματος σε ανεπιθύμητο επίπεδο και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του εκζέματος.Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι. Επιλέξτε σαπούνια, καθαριστικά ή απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων χωρίς πρόσθετα αρώματα ή βαφές. Αυτές είναι κοινές αιτίες εκζέματος.

Συμβουλή 2η : Κρατήστε το δέρμα σας πάντα ενυδατωμένο- ειδικά το χειμώνα, όταν ο αέρας μπορεί να είναι πολύ ξηρός. Εφαρμόστε λοσιόν σώματος αφού βγείτε από το ντους ή το μπάνιο.Η χρήση μαλακτικών κρεμών για την καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος βοηθάει να μειωθεί η συχνότητα των εξάρσεων.

Συμβουλή 3η : Επιλέξτε μαλακά ρούχα που είναι απαλά στο δέρμα σας και κρατάνε δροσερό και στεγνό χωρίς να ιδρώνει. Εάν τα μάλλινα ή άλλα υφάσματα φαίνεται να σας ενοχλούν, μην τα φοράτε. Βρείτε ρούχα χωρίς μαλλί για να σας κρατήσουν ζεστό το χειμώνα. Φορέστε χαλαρά ρούχα που δεν τρίβονται έντονα με το δέρμα σας.

Συμβουλη 4η : Στρες και άγχος. Το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει έκζεμα. Βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε σε περιόδους άγχους. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε τη νύχτα, ώστε να νιώσετε αναζωογονημένοι την επόμενη μέρα.

Οι θεραπευτικές αγωγές που υπάρχουν είναι αποτελεσματικές για τις εξάρσεις κνησμού, μειώνοντας τη συχνότητά τους. Ωστόσο, οι αγωγές αυτές δεν μπορούν να θεραπεύσουν οριστικά την ασθένεια, που μπορεί να εξαφανιστεί από μόνη της μετά από λίγα χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία
Laser αποτρίχωση τιμές – γιατί διαφέρουν τόσο;

Το βασικό όταν αναζητάτε τιμές για Laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι για αρχή να σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για αυθεντικό Laser Αλεξανδρίτη. Τι σημαίνει αυθεντικό; Στην αγορά των Lasers Αλεξανδρίτη υπάρχουν εκείνα τα οποία εκπέμπουν το μήκος κύματος από έναν κρύσταλλο ο οποίος ονομάζεται Αλεξανδρίτης αλλά και εκείνα που είναι διοδικα laser που μαζί με το […]

Τι είναι ο Έρπητας Ζωστήρας;

Ο έρπης ζωστήρας (έρπητας ζωστήρας) είναι μια αυτοπεριοριζόμενη κατάσταση που προκαλείται από την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμευλογιάς-έρπητα ζωστήρα, ο οποίος αφού προκαλέσει την ανεμοβλογιά σε νεαρά ηλικία, εγκαθίσταται μόνιμα στον οργανισμό μας και παραμένει σε αδράνεια στις απολήξεις των αισθητικών νεύρων του δέρματος. O έρπητας ζωστήρας αναπτύσσεται συχνότερα σε ηλικιωμένους και άτομα που έχουν […]

Φυτικό Peeling…βαθιά Βοτανο-απολέπιση.

Περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας και εφαρμογές σε πάνω από 1600 Ινστιτούτα Αισθητικής σε 40 χώρες μας εξασφαλίζουν τη μοναδική αποτελεσματικότητά του. Αποτελεί το μόνο ελεγχόμενο peeling στην αισθητική δερματολογία, καθώς δεν περιέχει καθόλου οξέα και χημικά πρόσθετα με αποτέλεσμα να μη λεπταίνει το δέρμα, να μη δημιουργεί φωτοευαισθησία και να μην εμφανίζει καμία απολύτως […]

Κεγχρίο: Πού οφείλεται & πώς αφαιρείται η κύστη στο πρόσωπο?

Τα κεχριά είναι μικρά λευκά ή κιτρινωπά στίγματα που μοιάζουν με σπυράκια, εμφανίζονται στο πρόσωπο,στήθος, ή πλάτη και περιέχουν συσωρευμένη μάζα κερατίνης ουσίας και σμίγματος. Είναι κλειστοί φαγέσωρες και επειδή δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα δέν οξειδώνονται για να αλλάξουν χρώμα και παραμένου λευκά ή υποκίτρινα. Δεν προκαλούν πόνο ή φαγούρα. Εμφανίζονται σε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;