Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Βρεφική Ακμή

Πολλά νεογέννητα 3-4 εβδομάδες μετά τη γέννηση, και πιο σπάνια ακόμη και με τη γέννηση, εμφανίζουν νεογνική ακμή κυρίως στα μάγουλα, στο σαγόνι και στο μέτωπο αλλά και σπανιότερα στην περιοχή της πλάτης. Είναι ένα συνηθισμένο και παροδικό δερματικό πρόβλημα που δεν ενοχλεί τα ίδια τα βρέφη. Τι προκαλεί τη βρεφική ακμή; Ο ακριβής μηχανισμός […]

Πολλά νεογέννητα 3-4 εβδομάδες μετά τη γέννηση, και πιο σπάνια ακόμη και με τη γέννηση, εμφανίζουν νεογνική ακμή κυρίως στα μάγουλα, στο σαγόνι και στο μέτωπο αλλά και σπανιότερα στην περιοχή της πλάτης. Είναι ένα συνηθισμένο και παροδικό δερματικό πρόβλημα που δεν ενοχλεί τα ίδια τα βρέφη.

Τι προκαλεί τη βρεφική ακμή;

Ο ακριβής μηχανισμός εμφάνισης της βρεφικής ακμής είναι ακόμη άγνωστος.

Κάποιοι ειδικοί πιθανολογούν ότι ευθύνονται οι ορμόνες που λαμβάνει το μωρό όταν ακόμη είναι έμβρυο τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται φάρμακα που έλαβε η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ευθύνεται ορμονική διαταραχή του παιδιού.

Συνήθως εμφανίζεται στα αγόρια. Κανονικά η νεογνική η βρεφική ακμή υποχωρεί μόνη της σε λίγες εβδομάδες ή λίγους μήνες.

Ποια είναι η θεραπεία για τη βρεφική ακμή;

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τη βρεφική ακμή. Το εξάνθημα σταθεροποιείται εντελώς χωρίς καμία θεραπεία.

Τι μπορώ να κάνω;

Αποφύγετε το υπερβολικό πλύσιμο του μωρού, τα μωρά έχουν ευαίσθητο δέρμα που αφυδατώνεται εύκολα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να πειράξετε οποιαδήποτε κηλίδα με πύον γιατί τότε είναι πιο πιθανό να συμβεί μια δερματική λοίμωξη. Κρέμες και λοσιόν δεν απαιτούνται για το εξάνθημα. Εξασφαλίστε ότι τα προϊόντα περιποίησης του μωρού σας είναι χωρίς άρωμα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε βρέφη.

Ποια είναι η διάρκεια της βρεφικής ακμής;

Τυπικά, το εξάνθημα διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, έχει φύγει εντελώς μέσα σε δύο εβδομάδες. Πολύ σπάνια το εξάνθημα μπορεί να επιστρέψει (υποτροπιάσει). Αυτό μπορεί να συμβεί έως την ηλικία των 6 εβδομάδων. Συνήθως οι υποτροπές είναι ήπιες. Σε επίμονες και βαρύτερες περιπτώσεις επισκεφτείτε το δερματολόγο για κλινική αξιολόγηση και εξειδικευμένη αγωγή

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;