Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Βλεννόρροια – Γονόρροια

Η βλεννόρροια ή γονόρροια ή γονοκοκκική ουρηθρίτιδα αποτελεί νόσημα το οποίο προκαλείται από ένα μικρόβιο που ονομάζεται Νeisseria Gonorrhoeae.  Μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά με την σεξουαλική επαφή, αν και έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μετάδοσης με μολυσμένα αντικείμενα.  Η γονόρροια (βλεννόρροια) μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα μέσα στις θέρμες και υγρές περιοχές του αναπαραγωγικού μας συστήματος, όπως ο τράχηλος, […]

Η βλεννόρροια ή γονόρροια ή γονοκοκκική ουρηθρίτιδα αποτελεί νόσημα το οποίο προκαλείται από ένα μικρόβιο που ονομάζεται Νeisseria Gonorrhoeae.  Μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά με την σεξουαλική επαφή, αν και έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μετάδοσης με μολυσμένα αντικείμενα.  Η γονόρροια (βλεννόρροια) μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα μέσα στις θέρμες και υγρές περιοχές του αναπαραγωγικού μας συστήματος, όπως ο τράχηλος, η μήτρα, οι σάλπιγγες στις γυναίκες και η ουρήθρα σε άνδρες και γυναίκες. Το βακτήριο μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στο στόμα, το φάρυγγα, τα μάτια και τον πρωκτό.

Πως μολύνονται οι άνθρωποι;

Ενς άτομο μπορεί να μολυνθεί έχοντας σεξουαλική επαφή με άτομο που έχει γονόρροια (βλεννόρροια). Η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι κολπική, πρωκτική, στοματική. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω υγρών χωρίς να υπάρξει καν εκσπερμάτιση. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από την μητέρα στο παιδί κατά την διάρκεια του τοκετού.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γονόρροιας (βλεννόρροιας);

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 3-5 ημέρες μετά τη μόλυνση. Στους άνδρες, η βλεννόρροια εκδηλώνεται με πυώδες έκκριμα από την ουρήθρα, ιδιαίτερα εμφανές κατά την πρώτη πρωινή ούρηση και δυσουρικά  ενοχλήματα (πόνος, τσούξιμο και κάψιμο κατά την ούρηση).

Στις γυναίκες μπορεί να μην υπάρξουν συμπτώματα ή να παρουσιαστούν αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, δυσουρικά ενοχλήματα και πόνος κατά την επαφή. Αν δε γίνει θεραπεία, η φλεγμονή μπορεί να επεκταθεί σε εσωτερικά όργανα όπως ο προστάτης, οι όρχεις και η επιδιδυμίδα στους άνδρες και οι σάλπιγγες στις γυναίκες και να προκληθεί στειρότητα. Στις γυναίκες τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα γονόρροια. Ακόμη και όταν υπάρχουν είναι τόσο ήπια που συγχέονται συμπτώματα κυστίτιδας ή κολπίτιδας.

Τα συμπτώματα από λοίμωξη του ορθού σε άνδρες και γυναίκες είναι έκκριμα, κνησμός, καύσος, πληγές, αίμα, ή πόνος στην αφόδευση.

Στη  λοίμωξη του φάρυγγα συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Ποιες είναι οι επιπλοκές της γονόρροιας (βλεννόρροιας);

Στις γυναίκες μπορεί να εξαπλωθεί και να προσβάλλει την μήτρα ή τις σάλπιγγες. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια ή πολύ έντονα με πυρετό και πόνο στην κοιλιά.

Η προσβολή μήτρας και σαλπίγγων από γονόρροια οδηγεί σε στείρωση  ενώ αυξάνει τον κίνδυνο έκτοπης κύησης (κατάσταση απειλητική για την ζωή της γυναίκας).

Στους άνδρες όταν εξαπλωθεί στην επιδιδυμίδα μπορεί να προκαλέσει στείρωση.

Πως θεραπεύεται η γονόρροια (βλεννόρροια);

Η γονόρροια θεραπεύεται με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή.

Τι γινεται με τον/την/τους συντρόφους;

Όλοι οι σύντροφοι πρέπει να θεραπεύονται και οι σεξουαλικές επαφές μπορεί να αρχίσουν αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Είναι σαφές ότι η χρήση προφυλακτικού προλαμβάνει την γονόρροια (βλεννόρροια).

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;