Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Βαλανίτιδα και Βαλανοποσθίτιδα

Μια από τις συχνότερες αιτίες που ο ασθενής επισκέπτεται τον δερματολόγο είναι η εμφάνιση βαλανοποσθίτιδας . Με τον όρο βαλανοποσθίτιδα υποδηλώνουμε την φλεγμονή της βαλάνου , σε αρκετές περιπτώσεις συνυπάρχει και φλεγμονή της ακροποσθίας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αίτια Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση βαλανοποσθίτιδας , τέτοια […]

Μια από τις συχνότερες αιτίες που ο ασθενής επισκέπτεται τον δερματολόγο είναι η εμφάνιση βαλανοποσθίτιδας . Με τον όρο βαλανοποσθίτιδα υποδηλώνουμε την φλεγμονή της βαλάνου , σε αρκετές περιπτώσεις συνυπάρχει και φλεγμονή της ακροποσθίας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αίτια

Υπάρχουν διάφορα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση βαλανοποσθίτιδας , τέτοια είναι

  • Κακή υγιεινή της περιοχής , σε συνδυασμό με συνυπάρχουσα φίμωση εμποδίζει την απομάκρυνση του σμήγματος
  • Λοιμώξεις της περιοχής , συνήθως από κάποιο μύκητα όπως η Candida, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κολπίτιδες στις γυναίκες. παράγοντες που ευνοούν την λοίμωξη στην περιοχή είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης και η φίμωση
  • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως ο έρπητας των γεννητικών οργάνων , τα χλαμμύδια και η γονόρροια
  • Μη ρυθμισμένος σακχαρώδης διαβήτης (υψηλά επίπεδα γλυκόζης στα ούρα). Οι ασθενείς αυτοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επειδή η γλυκόζη προωθεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων στο δέρμα. Επίσης ασθενείς υπό φαρμακευτική αγωγή για τον διαβήτη (πχ dapagliflozin) που προκαλεί την αποβολή περισσότερης ζάχαρης με τα ούρα.

Διάγνωση 

Συνήθως η κλινική εξέταση αρκεί για να τεθεί η διάγνωση . Κλινικά συμπτώματα όπως ο έντονος κνησμός, αίσθημα καύσου, η εμφάνιση έντονης ερυθρότητας και οιδήματος, η διαβροχή του δέρματος και βλενογόννου στην κορυφή του πέους (αυξημένη παραγωγή εκκρίματος) ακόμη και η παρουσία ελκών στην περιοχή μαρτυρούν την παρουσία της νόσου.

Τέλος μπορεί το τράβηγμα της ακροποσθίας προς τα πίσω να είναι αδύνατο και να προκαλεί έντονο πόνο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη σωστή υγιεινή στη γεννητική περιοχή. Τέλος συχνά οι ασθενείς διαμαρτύρονται για πόνο ή δυσφορία κατά την ούρηση.

Θεραπεία

Η θεραπεία της Βαλανίτιδας- Βαλανοποσθίτιδας εξαρτάται από τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και πρέπει να είναι εξατομικευμένη για τον κάθε ασθενή. Εάν η έκταση της νόσου είναι περιορισμένη συνήθως η τοπική θεραπεία είναι αρκετή και περιλαμβάνει τη χρήση τοπικών σκευασμάτων με αντιμυκητιασικές ή αντιβιοτικές ουσίες ή ακόμη και κορτικοστεροειδών κυρίως για την οξεία φάση των συμπτωμάτων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις όταν η βαρύτητα των συμπτωμάτων είναι υψηλή επιβάλλεται η χορήγηση συστηματικής αγωγής δηλαδή θεραπεία με φάρμακα από το στόμα.

Τέλος, ο Δερματολόγος θα συστήσει και κάποιες γενικές οδηγίες αντιμετώπισης της Βαλανίτιδας – Βαλανοποσθίτιδας, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση κατάλληλων υποαλλεργικών προϊόντων για την καθημερινή υγιεινή και το πλύσιμο της γεννητικής περιοχής όπως επίσης και οδηγίες για την αποφυγή υποτροπών της νόσου.

Αν υπάρχουν παθήσεις όπως αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης ή φίμωση, αυτές θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;