Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ακτινικές Υπερκερατωσεις

Η ακτινική κεράτωση (ή υπερκεράτωση) του δέρματος χαρακτηρίζεται από μικρές κηλίδες στο δέρμα.Το μέγεθος τους είναι 1-2 χιλιοστά και εμφανίζονται στο δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο όπως στο πρόσωπο, στα αυτιά, στο στήθος, στο τριχωτό της κεφαλής.Αρχικά είναι επίπεδες και φολιδωτές και στη συνέχεια αποκτούν σκληρή επιφάνεια σαν γυαλόχαρτο.Γίνονται πιο εύκολα αισθητές με την αφή […]

Η ακτινική κεράτωση (ή υπερκεράτωση) του δέρματος χαρακτηρίζεται από μικρές κηλίδες στο δέρμα.Το μέγεθος τους είναι 1-2 χιλιοστά και εμφανίζονται στο δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο όπως στο πρόσωπο, στα αυτιά, στο στήθος, στο τριχωτό της κεφαλής.Αρχικά είναι επίπεδες και φολιδωτές και στη συνέχεια αποκτούν σκληρή επιφάνεια σαν γυαλόχαρτο.Γίνονται πιο εύκολα αισθητές με την αφή παρά με την όραση.

Είναι πολύ συνηθισμένες και ένας από τους συχνότερους λόγους επίσκεψης στο δερματολόγο.

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης διότι αποτελούν προκαρκινικές καταστάσεις με κίνδυνο εξαλλαγής σε καρκίνο του δέρματος από πλακώδη κύτταρα (ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα). Ο κίνδυνος εξαλλαγής ανέρχεται σε 6-10% σε διάστημα 10 ετών.

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις αντιμετωπίζονται με κρυοθεραπεία, διαθερμοπηξία ή χειρουργική αφαίρεση. Ενδεχομένως να χρειαστεί βιοψία δέρματος.

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;