Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη.

Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα εμφανίζεται συνήθως στα μάγουλα, τη γέφυρα της μύτης, το μέτωπο, το πηγούνι και πάνω από το άνω χείλος.

Οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα είναι πιο επιρρεπείς στο μέλασμα επειδή έχουν πιο ενεργά μελανοκύτταρα απλά η βλάβη φαίνεται πιο έντονα στους ανθρώπους με ανοιχτόχρωμο δέρμα γιατί κάνει μεγάλη αντίθεση.

Όσον αφορά την αιτία του  μελάσματος, φαίνεται να υπάρχει ένας γενετικός σύνδεσμος. Άλλοι παράγοντες ,όπως οι ορμόνες, μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο.Πέρα από αυτό, η έκθεση στον ήλιο είναι το κλειδί. Το υπεριώδες φως προτρέπει τα μελανοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη, γι ‘αυτό το μέλασμα μπορεί να χειροτερεύει το καλοκαίρι και να καλυτερεύει το χειμώνα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ακόμη και ένας μικρός χρόνος στον ήλιο μπορεί να κάνει το μέλασμα να εμφανιστεί πιο έντονα από πριν.

Το 90% των περιπτώσεων μελάσματος εμφανίζεται σε γυναίκες.Ο λόγος πίσω από αυτό δεν είναι εντελώς σαφής, ωστόσο, είναι πιθανό να οφείλεται εν μέρει στους τύπους ορμονικών αλλαγών που είναι πιο συχνές στις γυναίκες, όπως αυτές που βιώνετε εάν είστε έγκυος. Το μελασμα αναφέρεται ως« μάσκα εγκυμοσύνης », καθώς οι γυναίκες το αναπτύσσουν συνήθως για πρώτη φορά ή βιώνουν την επιδείνωση του μελάσματος ενώ είναι έγκυες. Δεν υπάρχει σαφής μηχανισμός που να συνδέει τα αυξημένα επίπεδα ορμονών με το μέλασμα, αλλά φαίνεται ότι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μπορεί να προκαλέσουν την παραγωγή μελανίνης.

Η διάγνωση του μελάσματος είναι αρκετά απλή, αλλά μπορεί να είναι εύκολη η σύγχυση με άλλες παθήσεις όπως η μεταφλεγμονώδης υπερμελάχρωση (καφετί κηλίδες που παραμένουν πίσω από τραυματισμό του δέρματος όπως η ακμή) ή οι κηλίδες- πανάδες.

Αν έχετε μελάσμα εξαιτίας της εγκυμοσύνης ή της λήψης αντισυλληπτικών χάπιων, η θεραπεία είναι απίθανο να είναι αποτελεσματική εάν δεν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία.Λαμβάνουμε ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό για να μάθουμε τι προκαλεί το μέλασμα. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται προσαρμογές. Εάν ένα ορμονικό αντισυλληπτικό προκαλεί το πρόβλημα, μια γυναίκα μπορεί να σκεφτεί τη μετάβαση σε μια μη ορμονική επιλογή.

Ποια θεραπεία να επιλέξω;

Οι θεραπείες του μελάσματος θέλουν πολύ προσοχή γιατί  κάποια λάθος θεραπεία θα κάνει το μέλασμα χειρότερο. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με ήπιες θεραπείες ή θεραπείες που έχουν μελετηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό.

Στο BBSkin έχουμε επιλέξει για την θεραπεία του μελάσματος να εφαρμόζουμε την θεραπεία Cosmelan.H No1 θεραπεία παγκοσμίως που έχει μελετηθεί και εφαρμόζεται ΜΟΝΟ για την αντιμετώπιση του μελάσματος.

Άλλη επιλογή είναι η υδροκινόνη. Η ουσία αυτή λειτουργεί παρεμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης.Τα προϊόντα με υδροκινόνη πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο υπό τη φροντίδα ενός γιατρού – και μόνο στις περιοχές του δέρματος που υπάρχει βλάβη. Ο δερματολόγος ,επίσης, μπορεί να προτείνει θεραπεία τριπλού συνδυασμού, η οποία είναι μια κρέμα που συνδυάζει υδροκινόνη με τρετινοΐνη (ένα ισχυρό ρητινοειδές που καταστέλλει τη σύνθεση μελανίνης) και ένα κορτικοστεροειδές (αυτό μπορεί να ηρεμήσει τη φλεγμονή από τα άλλα δύο συστατικά και να μειώσει τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων σας). Παρά τη γενικότερη αξιοσημείωτη ασφάλεια της υδροκινόνης, θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν τις πιθανές παρενέργειες.

Οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν peeling με αζελαϊκό οξύ και το κοχικο οξύ, που και οι δύο παρεμποδίζουν επίσης το πώς λειτουργούν τα μελανοκύτταρά σας.

Η προστασία από τον ήλιο είναι μέγιστης σημασίας για την πρόληψη του μελάσματος.

Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο είναι άμυνα ενάντια στο μέλασμα.

Στην ίδια κατηγορία
«FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει. Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει […]

Laser στο μπικίνι πως γίνεται;Ποναέι;

Η αποτρίχωση στο μπικίνι είναι από τις δημοφιλέστερες θεραπείες μεταξύ των γυναικών με εξαιρετικά αποτελέσματα.Οι απορίες πολλές…πονάει; τι πρέπει να κάνω πριν ή μετά την συνεδρία; πόσες συνεδρίες χρειάζονται;είναι ασφαλές; Στο παρακάτω άρθρο απαντάμε σε όλες σας τις απορίες. Πως γίνεται η αποτρίχωση με laser στο μπικίνι; Η δέσμη φωτός του laser Αλεξανδρίτη απορροφάται επιλεκτικά […]

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδριτη… έχει μόνιμα αποτελέσματα;

H laser αποτρίχωση αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης, ιδανική για όλο το σώμα και σε αντίθεση με τις συνήθεις μεθόδους αποτρίχωσης βάζει οριστικό τέλος στο πρόβλημα της επίμονης τριχοφυΐας. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις περιοχές του σώματος; Το Laser Αλεξανδρίτη μέσα σύμφωνα με μελέτες δεκαετιών καταφέρνει να έχει οριστική και μόνιμη παύση της […]

Ψωρίαση: 5 tips για το καλοκαίρι!

Για τους ανθρώπους που έχουν ψωρίαση, το καλοκαίρι μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Ενώ η υγρασία και ο ήλιος μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν και να καταπραΰνουν τα συμπτώματα, ο κλιματισμός και το χλώριο μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν φλεγμονή. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές για την εύρεση ανακούφισης κατά τη […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;