Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις […]

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό.

Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις και επειδή τα τσιμπήματα είναι από τα ενοχλητικά περιστατικά των διακοπών (ενίοτε και επικίνδυνα), είναι καλό να ξέρουμε πώς θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, εφόσον μας συμβούν.

Ο διάσημος κώνωψ

Τα κουνούπια είναι συνήθως ενεργά από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.Ποιος θα περίμενε ότι αυτό το μικροσκοπικό έντομο θα έμελλε να γίνει ο εφιάλτης μας τα ξέγνοιαστα βράδια του καλοκαιριού; Τα κουνούπια είναι εξαιρετικά καλοί στο να δαγκώνουν και να κλέβουν το αίμα σας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Παράγουν ένα αναισθητικό όταν δαγκώνουν.Τσιμπήματα προκαλεί μόνο το θηλυκό κουνούπι, το οποίο χρειάζεται το αίμα μας για να αναπτύξει το πρωτεϊνικό περίβλημα των αυγών του.Οι κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια μας, ώστε να τα απομακρύνουμε από κοντά μας, φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού στην πραγματικότητα επιτρέπουν στο κουνούπι να μας εντοπίσει.

Αχ μελισσούλα

Οι σφήκες είναι πιο επιθετικές από τις μέλισσες και ικανές για επαναλαμβανόμενα τσιμπήματα, σε αντίθεση με τις μέλισσες, που αφήνουν το κεντρί τους στο δέρμα μας και δεν μπορούν να το ξαναχρησιμοποιήσουν. Τα τσιμπήματα από τα έντομα αυτά προκαλούν τοπικό ερεθισμό με οίδημα, κοκκινίλα και πόνο. Πρώτα βγάζουμε προσεκτικά το κεντρί από το δέρμα με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια βάζουμε πάγο (τυλιγμένο σε πετσέτα) στο σημείο. Αυτό θα μας ανακουφίσει και παράλληλα θα προκαλέσει συστολή στα αγγεία, εμποδίζοντας το δηλητήριο του εντόμου να επεκταθεί στο υπόλοιπο σώμα. !

Είσαι μια τσούχτρα

Τσούχτρες αποκαλούμε ορισμένα είδη μέδουσας το τσίμπημα των οποίων είναι δυσάρεστο ως και επώδυνο εξαιτίας του υγρού που απελευθερώνουν αντανακλαστικά.Μετά το τσίμπημά της στο σημείο της επαφής παρουσιάζονται τοπικό εξάνθημα, φαγούρα, πρήξιμο και πόνος, συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ώρες. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα τσιμπήματα από τσούχτρες στην πλειονότητά τους δεν είναι επικίνδυνα.

Βασικές οδηγίες αντιμετώπισης των τσιμπημάτων

Βασικές οδηγίες αντιμετώπισης τσιμπημάτων:

  • Ξεπλένουμε την περιοχή με καθαρό χλιαρό νερό χωρίς να τρίβουμε.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά το κεντρί εάν υπάρχει.
  • Για άμεση ανακούφιση στην περιοχή του τσιμπήματος εφαρμόζουμε χλιαρές κομπρέσες ή τοπική αντισταμινική κρέμα.
  • Προτιμούμε την χρήση τοπικών κρεμών μίγματος κορτικοειδούς/ αντιβιοτικού με συχνότητα 2-3 φορές/ημέρα για λίγα εικοσιτετράωρα.
  • Ο εντοπισμός τσιμπουριού ή η υποψία για δήγμα από τσιμπούρι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Το τσιμπούρι εάν βρεθεί πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά χωρίς να μείνουν τα πόδια του μέσα. Συνήθως στην αφαίρεση του τσιμπουριού βοηθάει η εφαρμογή αλοιφής βαζελίνης για λίγα λεπτά πριν. Το τσιμπούρι αφαιρείται προσεκτικά με στροφική κίνηση με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού. Συνήθως απαιτείται και η λήψη αντιβιοτικής αγωγής για λίγες ημέρες μετά κατόπιν ιατρική συμβουλής.
  • Αν είμαστε αλλεργικοί στα τσιμπήματα των εντόμων ή έχουμε αυτήν την υποψία, θα πρέπει να εφοδιαστούμε με ένεση κορτιζόνης, που γίνεται ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια. Υπάρχει και η ένεση αδρεναλίνης, που γίνεται υποδόρια, αλλά εφαρμόζεται σπάνια, στην περίπτωση που δεν μας πιάσει η ένεση κορτιζόνης.

 

Στην ίδια κατηγορία
Ιδρωταδενίτιδα: υπάρχει θεραπεία;

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα ή αλλιώς ακμή περιπρωκτικής χώρας (acne inversa) αποτελεί μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος και του υποδόριου ιστού με κύριο χαρακτηριστικό το εκτεταμένο δίκτυο πολλαπλών συριγγίων (κανάλια κάτω από το δέρμα) που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η νόσος εντοπίζεται συνήθως στο περίνεο, στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό, στο όσχεο, στα μεγάλα χείλη του αιδοίου, στο […]

Βλεφαροπλαστική με Plasma Laser!

Κατ’ αρχήν να εξηγήσουμε τι είναι το «πλάσμα». Πρόκειται για μία ενεργειακή μορφή της ύλης, που δεν μοιάζει να είναι ούτε αέρια, ούτε υγρή, ούτε και στερεή! Είναι όμως επιστημονικά τεμκηριωμένη και υπάρχει για να εξαφανίσει όποια περίσσεια δέρματος υπάρχει πάνω στο σώμα μας! Η συσκευή Laser Plasmage που έχουμε στο ιατρείο μας παράγει το […]

Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά την αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για απαλλαγή της τριχοφυΐας με ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.Οι συνεδρίες ,για να φτάσουμε το επιθυμητό, αποτέλεσμα είναι κατά μέσο όρο 8 συνεδρίες ανά 40 ημέρες. Διαδικασία O χειριστής σαρώνει με το laser όλη την περιοχή, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα σύστημα ψύξης, ώστε να γίνεται ακόμα πιο ανώδυνη η διαδικασία. […]

Microneedling για Ουλές Ακμής και Ραγάδες…Aξίζει τον κόπο!

Οι καλλυντικές διαδικασίες δεν είναι τόσο ταμπού όσο ήταν – κυρίως επειδή δεν είναι τοσο επεμβατικά, δεν χρειάζονται χρόνο αποθεραπείας και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα που είναι δύσκολο να βρεθεί ένας λόγος για να μην τα δοκιμάσεις. Το microneedling είναι μια τέτοια θεραπεία. Τι είναι το microneedling; Το Microneedling είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές βελόνες […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;